Käynnistysryyppy liiketoiminnalle

19.03.2013

Tätä tulee nyt joka tuutista… Accenturen tekemän Technology Vision 2013 -selvityksen mukaan tulevaisuudessa menestyvät parhaiten yritykset, jotka hyödyntävät digitaalisuutta liiketoiminnassaan kilpailijoita paremmin. Hieno selvitys ja hiukan hymyilytti mahtipontinen otsikko. Itse asia kun on ollut klaari jo useamman vuoden – pilveen mennään ja lujaa ja ne, jotka kyydistä tippuu – pahoittelen.

Kyydistä tippumiseen on useita syitä ja monasti jokseenkin absurdeja sellaisia. ”Meillä on jo” … kuuluu usein, kun asiasta puhutaan johdon kanssa. Todellisuudessa yrityksessä pyörii betoniin valettu tietokantajärjestelmä (erp, crm, jne.), jota saa käyttää harvat ja valitut ja erikseen tähän osoitetulta koneelta.

Ajat on tiukat ja ”Meillä on jo”… juontaa juurensa tietoisuuteen siitä, millaiset kustannukset tietokantajärjestelmien uusimisesta syntyy ja kapitaalia tähän ei yksinkertaisesti ole. Jostain syystä ei olla havahduttu siihen, että vanhaa ja uutta voidaan myös yhdistää. Otetaan irti hyödyt pilvipalveluiden keveydestä ja skaalautuvuudesta hyödyntämällä olemassaolevaa dataa. Otetaan käynnistysryypyt ja startataan hybridi.

Tivi -verkkosivuston otsikon alla viime viikolla oli hyvä artikeli, It-alan seitsemän trendiä vuonna 2013. Alla viimeisin kohta 7:

Nyt on aika valmistella pilveen siirtymistä.

Yhä useammat pilvipohjaiset teknologiat ovat tulleet jäädäkseen, ja niiden hyödyt ovat kiistattomia. Kysymys ei enää kuulu, miksi meidän pitäisi hyödyntää pilvipalveluita, vaan miten meidän tulisi hyödyntää niitä? Monissa yrityksissä on jo luotu hybridijärjestelmiä, jotka yhdistävät pilven vanhoihin ja nykyisiin järjestelmiinsä.

 

Leave a Reply