BYOD – money talks, bullshit takes a marathon

13.04.2013

Viimeisen kuuden kuukauden aikana on asiakastapaamisissa alkanut tapahtua kummia. Siinä neuvottelupöydän ympärillä myyjät peräänkuuluttavat kosketusnäytöllisiä laitteita itselleen ja firman it-vahdit yrittävät joko kieltää tai jotain muuta absurdia tekosyytä näiden torppaamiseen. Mitä oikein on tapahtumassa? Vastaus löytyy myyjästä ja myyjän sielunelämästä. Myyjä kun näkee ja aistii, että on olemassa kikottimia, jotka helpottavat myyntityötä ja rutiineja, hankkivat sen heti. Siinä ei auta it-vahtien tietoturva- ja muu – ”meidän firman politiikka on…” selitykset – myyjä kävelee yli. It-tyypit näkevät painajaisia syystä, jota en itse oikein hahmota paitsi oman reviirin nimissä.

On menossa kiihtyvällä vauhdilla BYOD eli Bring Your Own Device -ilmiö, jossa myyjät hankkivat omilla rahoillaan omat vermeet. Money talks, bullshit…

Ja sitten hups… huomataan, ettei firman CRM/ERP -oikein toimi kentällä selaimen kanssa ja on kosketusnäytöllisellä katsottuna pientä piperrystä, johon sormet ei oikein tahdo osua kohdalleen. Miten tämä saadaan fiksattua, uusi selainpohjainen versio CRM/ERP -sovelluksesta maksaa kymmeniä tuhansia eikä tällaiselle ole budjettia saati kassaa.

Vastaus ongelmiin on Point-solution -ratkaisut. Toteutetaan myyjille räätälöity, kosketusnäytöllisillä operoitavissa oleva, selainpohjainen sovellus, joka keskustelee vanhan järjestelmän kanssa päivittäin. Kustannukset ovat murto-osa kokonaisvaltaisesta järjestelmäuudistuksesta, myyjät saavat helppokäyttöisen ja yksinkertaisen käyttöliittymän, joka toimii siellä, missä myyjäkin on.

Leave a Reply